A hajtóműves villanymotorok közül a kompakt és a moduláris kivitel érhető el. A moduláris hajtóműves villanymotor az, amikor különálló hajtóműhöz csatlakoztatjuk a peremes villanymotort.

A moduláris hajtóműves villanymotor egyik előnye az, hogy a hibák könnyebben és gyorsabban is orvosolhatóak, mint a kompakt kivitel esetében. Ugyanis, amikor a moduláris kiszerelésnél történik például egy olajszivárgás, amint megjelenik a kenőanyag az összekötő peremeknél, azt könnyen észre is lehet venni, és gyorsan fel lehet deríteni a probléma okát. Ezt követően gyorsan javítani is lehet a hibát, anélkül, hogy meg kéne nyitni a hajtómű olajterét.

A moduláris hajtóműves villanymotorokat érdemes hosszútávra választani. Ezeknél ugyanis a hajtóművet és a villanymotort különálló egységekként állítják össze, csavarkötéssel. Könnyebb és egyszerűbb az ilyen moduláris hajtóműves villanymotor karbantartása is, valamint az üzemeltetése is jóval olcsóbb. Tehát egy egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldásról van szó, hosszútávon is, mint a kompakt kivitel esetében.

A moduláris hajtóműves villanymotort érdemes azonos forrásból beszerezni, mert így lesz bebiztosítva az illesztés a hajtómű és a motor között. Mivel a megfelelő kenés a hosszú élettartam alapja ezeknél, így fontos, hogy tudjuk a vásárlás során a beépítés helyzetét is. A hajtóművek legtöbb esetben kenőanyaggal feltöltve kerülnek átadásra. Vásárlásért nézzen körül a dcmotor.hu oldalán, innen garantáltan megbízható hajtóműveket szerezhet be!

Author

Write A Comment