A gyermekek mozgás- és intelligencia fejlesztésével foglalkozó szakemberek többször bizonyították már a múltban, hogy a játszótéren található eszközök elmaradhatatlan képességfejlesztő hatással bírnak.

Az általuk végzett mozgásformák az agyra és a személyiség több részére is pozitív nyomot gyakorolnak. Így van ez a libikóka, homokozó, csúszda, valamint a hinta esetében is. Ez utóbbival részletesen is érdemes foglalkozni, hiszen olyan előnyöket is fel lehet sorolni mellette, amiket elsőre talán nem gondolnánk.

Mérleghinta

Ennek a típusú játéknak a legnagyobb előnye az, hogy egyszerre több gyermek is tudja élvezni a hintázás örömét. Különösen akkor praktikus használata, ha testvérek vagy barátok szeretnének osztozni a játékban.

Fészekhinta

A fészekformának köszönhetően az egyik legbiztonságosabb típusról van szó, hiszen a perem körbeöleli gyermekünket, miközben ő fekszik vagy ül a játékban, és súlypontja középen marad. A felnőttek és nagyobb gyermekek örömére a legtöbb termék nagy teherbírással rendelkezik – így a legkisebbek mellett a nagyok is elférnek – akár apa vagy anya a gyermekével együtt –, így hamar egy családi élménnyé válik a közös játék a hintával.

Klasszikus hinta”

A klasszikus kategóriába sorolható hinta nagy előnye, hogy a gyerekek többsége maga is képes hajtani azokat. Ez a mozgásfejlődésben nagy szereppel bír. Míg a kisebbekre szabott (biztonságosabb) verziók mellett a szülők is részt vehetnek a hintás játék működtetésében.

Author

Write A Comment