A Disney rajzfilmek világa gazdag, színes és tele van rejtélyekkel. Ezek a művek nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek szívét is meghódították világszerte. A Herkules egy olyan rajzfilm, amely az évek során kultikussá vált. Nézzük meg a 10 legérdekesebb tényt, amit valószínűleg nem tudtál erről a műről!

1. Eredeti mítosz: Bár a Disney változata sokak számára ismert, a Herkules története a görög mitológiából származik. Az eredeti történetben Herkules Zeusz és Alkmené fia, és 12 hőstettet hajt végre.

2. Megváltoztatott karakterek: A film megváltoztatott néhány karaktert az eredeti mítoszhozképest. Megara például nem volt Zeusz lánya a valóságban, ahogy azt a film sugallja.

3. Zenei bravúr: A film zenéjét Alan Menken és David Zippel írta. A soundtracket dicsérték kreativitásáért és modern hangzásáért. Az egyik legemlékezetesebb dal, a “Go the Distance”, Oscar-díjra is jelölték.

4. Megjelenés előtti változtatások: Az eredeti forgatókönyvben Hádész, az alvilág ura, nem volt a fő gonosztevő. Eredetileg két szatír, Pain és Panic voltak a történet központi antagonistái.

5. Művészi inspiráció: A film vizuális stílusa egyedülálló a Disney rajzfilmek között. A karakterek és a háttérképek tervezésekor a művészek az ókori görög edények díszítéséből merítettek inspirációt.

6. Herkules a Broadwayen: A film sikerén felbuzdulva a Disney stúdió egy Broadway musical változatot is készített, ami 2019-ben debütált. Ebben az adaptációban több új dal is hallható.

7.  Zordon cameo: A Disney filmek ismertek a húsvéti tojásokról, és a Herkules nem kivétel. Az egyik jelenetben, amikor Phil a főhőst előző hősekről beszél, Scar, a *Lion King* gonosz karaktere látható egy szőrmeként.

8. Danny DeVito castingja: Phil karakterét eredetileg Jack Nicholsonnak ajánlották, de ő visszautasította. Ezt követően több híres színészt is megkerestek, mielőtt Danny DeVito kapta meg a szerepet.

9. A film és a televíziós sorozat: A Herkules sikerén felbuzdulva egy teljes televíziós sorozatot is készítettek, amely a főhős fiatal korát mutatta be. A sorozatban sok új karakter és történet is bemutatásra került.

10. Megjelenési dátum: A Herkules 1997-ben debütált az Egyesült Államokban, és az év egyik legnagyobb animációs sikere lett. A film azóta is népszerű, és sokak számára a 90-es évek egyik legemlékezetesebb Disney alkotása.

A Herkules rajzfilm sokkal több, mint egy egyszerű történet a görög mitológiából. A művészi inspiráció, a zene és a karakterek feledhetetlenné teszik ezt az alkotást. Reméljük, hogy ezek a tények még közelebb hozták Önt ehhez a kivételes filmhez!

Author

Write A Comment