Az építkezésünk során nagyon sok mindenben kellett döntést hoznunk: milyen szigetelés legyen a házon, melyik szín kerüljön a vakolatra, mivel burkoljuk le a padlót, és persze azt is el kellett döntenünk elég hamar, hogy milyen nyílászárókat választunk beépítésre.

Szerencsére a családban szinte minden téren hamar egyezségre és dűlőre jutottunk – leszámítva azt a kérdést, hogy a fa vagy a műanyag ablak lenne-e az ideális választás számunkra. Én elsőre irtóztam a műanyag ablakok gondolatától, ám a szakemberek és férjem érvei hamar meggyőzőnek bizonyultak.

Először is, az árak minden döntésünkben meghatározóak voltak, de számomra az esztétikum és a külső megjelenés is fontos volt emellett. A legjobb hír, hogy a műanyag ablak olyan megoldást jelentett, ami végül mindkét szempont alapján kedvezőnek bizonyult számunkra.

Mivel a műanyag ablakok ára jelentősen kedvezőbb, mint akár a fa típusúaknál, sokat tudtunk spórolni. Ráadásul a megrendelésnél is gyorsabb kiszállítási időt ígértek, mintha más fajta nyílászárókat kértünk volna. Az már csak „hab volt a tortán”, amikor megtudtam, hogy egy műanyag ablak előállítása kisebb energiát igényel, mint a fa ablakoké. Ez pedig környezettudatos vásárlóként szintén meggyőző érv volt a számomra.

Végül, de nem utolsó sorban háziasszonyként azt is meg kell említenem, mennyivel jobban jártam így, ha a takarítást vesszük alapul. A műanyag nyílászáró nem kényes, nem igényel speciális gondozást. Ezért könnyen tisztán és karbantartható termékről van szó. Egy szó, mint száz, mindenkinek ajánlani tudom ezt a típusú nyílászárót!

Author

Write A Comment