A műfüvesítés igazán praktikus és esztétikus megoldás, amely mára igencsak elterjedt – mind kültéren, mind beltéren.

Nemcsak kertek, sportpályák vagy köztereken találkozhatunk műgyeppel, hanem az olyan otthoni megoldások is egyre népszerűbbek, mint például a terasz műfű. A terasz abban különbözik az erkélytől, hogy nem függesztett, illetve alátámasztott egység, hanem a lakás padlózatának meghosszabbított tartózkodótere.

Emiatt különösen praktikus koncepció, ha a terasz műfüves borítást kap, hiszen ezáltal a kert tere optikailag megnövekszik, illetve a lakás közvetlen közege is természetes hangulatot kap. Ez főleg abban az esetben nagyszerű megoldás, amikor a lakáshoz csak kisméretű kert tartozik, vagy ha nincs is kert.

A terasz műfű lehet beltéri és kültéri típusú is, hiszen léteznek fedett, illetve beépített teraszok is. A megfelelő műgyep kiválasztásához érdemes átgondolni, hogy milyen stílus (színárnyalat, textúra) illene a lakáshoz, valamint, hogy a használat (aktív/passzív) milyen teherbírást igényel.

A terasz műfüvek választéka meglehetősen széles skálán mozog. Az esztétikai és szerkezeti variációk mellett szem előtt kell tartani azt a szempontot is, hogy a terasz mennyire van kitéve az időjárás körülményeinek. Ha kevésbé, akkor akár egy beltéri terasz művű is alkalmas lehet, amely rendkívül egyszerű változat, egyénileg is lerakható és szinte nem is igényel gondozást. A kültérre tervezett típusoknál már a vízelvezetés, a feltöltés és a takarítás is igénye is felmerül, így ebben az esetben érdemes szakember segítségét igényelni.

Author

Write A Comment