Sokszor hallhatjuk az ‘aromaterápia’ kifejezést, mely egy időben mintha népszerű is lett volna, tehát az emberek szerették használni ezt a szót, hirtelen felfedezték, hogy ez nem csak egy hasznos, de még kellemes dolog is.

Habár trendivé vált az aromaterápia, de ezen túl tényleg egy kifejezetten hasznos, építő tevékenységről van szó. Minden egyéb híresztelés ellenére szükségtelen rituális módon gyakorolnunk az aromaterápiát a hatékonyság érdekében.

Elég, ha pusztán olyan termékekre cseréljük meglévő tisztálkodó szereinket, melyek természetes összetevőik révén jótékony hatással vannak háborgó lelkünkre a testünk ápolása mellett. Többnyire az illóolaj áll rendelkezésünkre ilyenkor, ez ugyanis képes betölteni az aromaterápiás és a gyógyító hatás kapcsán támasztott elvárásainkat.

Az illóolaj nagyon sokféle módon használható: lehet fürdővízbe csepegtetni, párologtató gépbe tenni, házi tisztálkodószereket, szappanokat, kézműves gyertyákat készíthetünk belőlük, beleáztathatunk az üvegcséjükbe pálcikákat, hogy illatosítsunk. A lehetőségek száma az illóolajokkal végtelen, csak egy kis kreativitás kell a felhasználásukhoz.

Azt viszont kevesen tudják, hogy az illóolaj többek között közvetlenül a bőrön használva is rendkívül hatékony! A súlyosan kiszáradt, égett, gyulladt bőr gyógyítására például kifejezetten jól használhatóak ezek a termékek, melyek bio-, természetes összetevőiknek hála közvetlenül is ki tudják fejteni jótékony hatásukat.

Mindemellett olyat is hallani, hogy fejfájásra, különféle nem fizikai problémákra is kedvezően hathat az illóolaj nem csak az aromaterápia, hanem a bőrön át beszívódó jótékony olajok révén. Ilyen esetekben az olajat nyaki részre szokták kenni, hogy egyszerre fejtse ki hatóanyag- és illaterejét is.

Author

Write A Comment