A laminált padló kopásállóságát úgy lehet tesztelni, hogy a felületén egy dörzspapírral borított golyót forgatnak meg. Egy gép pedig számolja közben, hogy hány darab fordulat szükséges ahhoz, hogy a laminált padló felületén a kopás nyomai láthatóvá váljanak. Az osztályozás jelzését az AC jelölés adja.

AC1 jelzés kevesebb, mint 900 fordulatot bír. Ez hálószobába, vendégszobába és gardróbba lehet megfelelő választás. AC2 jelzés 1800 fordulatot bír. Ez nappaliba, étkezőbe való, nem túl nagy, átlagosabb forgalmú házak esetében lesz jó választás. AC3 jelzés 2500 fordulatot bír. Ez a nagyobb igénybevételnek kitett nappalikba, és alacsonyabb forgalmú irodákba lesz ideális választás.

AC4 jelzés már a 4000-nél is több fordulatot jelenti. Ez nagyobb irodákba, vendéglátóhelyekre felel meg, otthon pedig minden igényt kielégít. AC5 jelzés pedig már a 6500 fordulatot is bírja. Ez már bevásárlóközpont és középület kategória. A legforgalmasabb területeken is bírja a strapát. Lakásba ez a szint már teljesen felesleges, hacsak nem fordulnak meg naponta több százan az otthonban. Emellett létezik egy úgynevezett ökölszabály is a laminált padlók vastagságára nézve.

Ez pedig a 7 mm feletti vastagságot jelenti, vagyis ez alatt nem érdemes laminált padlót vásárolni! A vastagabb laminált padló jobb tartást biztosít, ezzel egyidejűleg pedig hosszabb élettartamot is, és kevesebb problémát. Ezért ez nem mellékes kérdés. Stílusos és ízléses, valamint minőségi laminált padlókért érdemes körülnézni a lorincparkett.hu oldalán!

Author

Write A Comment